هم‌زمان با آغاز فصل جدید برنامه‌های رسانه ملی وپس از ماه مبارک رمضان، زمان پخش برنامه‌های رادیو گفت‌وگو به طور رسمی از 12 ساعت به 18 ساعت افزایش یافت.

به گزارش راسخون به نقل از باشگاه خبرنگاران ، هم‌زمان با آغاز فصل جدید برنامه‌های رسانه ملی وپس از ماه مبارک رمضان، زمان پخش برنامه‌های رادیو گفت‌وگو به طور رسمی از 12 ساعت به 18 ساعت افزایش یافت. این شبکه‌ هر روز با پخش میزگردهای متعدد در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی وعلم وفناوری و مناظره‌های داغ، دیدگاه‌های نخبگان و فرهیختگان کشور را تبیین و زمینه تبادل نظر میان آنان را فراهم می‌کند. همین امر موجب شده مخاطبان زیادی از این رویکرد استقبال کنند و خواستار بالا رفتن زمان پخش این شبکه رادیویی شوند. ضمن اینکه پخش گفت‌وگوهای جذاب در هنگام آغاز روز و عزیمت بیش‌تر مردم به سوی محل کار و فراهم آمدن اوقاتی برای گوش فرادادن به رادیو فرصت خوبی برای شنیده شدن برنامه‌ها فراهم می‌آورد و رضایت مخاطبان بیش‌تری را جلب می‌کند. 

 گفتگو، همزبانی‌است برای رسیدن به همدلی 
رضا کوچک زاده مدیر شبکه رادیویی گفتگو در خصوص رویکردهای جدید این شبکه در سال 94 به ویژه افزایش ساعات شبکه می‌گوید: شبکه رادیویی گفت و گو به برکت و میمنت سال «دولت و ملت؛ هم‌زبانی و همدلی» و موافقت معاون صدا فرصت را غنیمت دانسته و با این باور که همدلی و راه ایجاد آن مبتنی بر گفت‌وگوست عزم خود را بر افزایش ساعات پخش گفت‌وگو جزم و از ابتدای ماه مبارک رمضان امسال به طور آزمایشی پخش 18 ساعته خود را آغاز کرده‌است و اکنون با توجه به استقبال مخاطبان فرهیخته این شبکه و نیز با توجه به جلسات متعدد شورایی در شبکه که گوشه چشمی هم به افزایش در خور توجه مخاطبان از 6 درصد در سال 93 به 9/1 درصد در سال 94 اعلام شده از سوی مرکز پژوهش‌های صدا و سیما داشت از سوم مرداد به طور رسمی پخش 18 ساعته خود را آغاز کرده است. و از ساعت 6 بامداد به صورت 18 ساعته روی موج اف ام ردیف 5/103 تقدیم مخاطبان این شبکه می‌شود.
مدیر شبکه از تأکید معاون صدا برای ارتقای کیفی در کنار ارتقای کمّی برنامه‌های شبکه و اهمیتی که او برای شبکه فرهیختگان به عنوان رسانه‌ای جریان ساز و مرجع قائل است خبر می‌دهد و می‌گوید: جلسات کارشناسی در این زمینه از ابتدای امسال و در ادامه جلسات متعدد شورای راهبردی شبکه در سال‌های گذشته برای تبیین سند چشم انداز  و نقشه راه در دستور کار شورای مدیران شبکه قرار گرفت .
کوچک‌زاده تحقق شعار سال، حرکت در مسیر مأموریت‌های شبکه مبنی بر آمادگی و بالا رفتن آستانه نقد پذیری و نیز جذب مخاطبان بیش‌تر و سهولت دسترسی و برنامه‌ریزی برای مخاطبان نخبه رادیو گفتگو و امکان تعامل بیش‌تر مخاطبان را از جمله اهداف این اقدام می‌خواند و گفتمان سازی را رویکرد اصلی رادیو در سال 94 می‌داند.
گفتمان علم و فناوری با محوریت پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در عرصه علم و فناوری، گفتمان انقلاب اسلامی با محوریت هویت ایرانی -اسلامی و مبارزه با تهاجم فرهنگی و فکری بیگانه و گفتمان اقتدار، وحدت و امنیت ملی با محوریت ایجاد فضای مفاهمه ملی و گسترش مشارکت سیاسی از مهمترین اولیت های شبکه در سال جاری است. 
مدیر شبکه رادیویی گفتگو می‌گوید: این رادیو می‌کوشد در تمام کلان حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و اجتماعی با نگاهی به مسائل روز کارشناسان و صاحب‌نظران و نخبگان هر حوزه در طیف‌های گوناگون مخالف و موافق را به منظور ایجاد تضارب آرا و روشنگری در موضوع مورد نظر، دعوت کند. در این شبکه برای سهولت و امکان‌پذیری دریافت ایده‌ها و موضوعات و حتی پیشنهاد کارشناس به طور مستقیم برای برنامه‌های مختلف، برای هر برنامه در شبکه مجازی صفحه اجتماعی مستقلی طراحی شده که در حکم اتاق فکر آن برنامه محسوب می‌شود و مخاطبان خاص هر برنامه می‌توانند به طور مستقیم با برنامه مورد نظر خود همکاری و تبادل نظر کنند.مدیر رادیو گفتگوامیدوار است که این شبکه در آینده علاوه بر اینکه به پخش 24ساعته برسد در سراسر کشور نیز قابل دسترس باشد. چراکه این شبکه اکنون تنها در تهران قابل دریافت است و جامعه نخبه کشور با توجه به بالا رفتن آستانه تحمل نقدپذیری در جامعه و گذر از تجربه‌های مختلف، خواستار فراهم شدن امکان دریافت آن در دیگر نقاط کشور هستند.
 
ترویج فضای مفاهمه
ابوالفضل نوروزی مدیر گروه سیاسی و اجتماعی رادیو و که خود روزگاری سرپرستی این شبکه را بر عهده داشته، می‌گوید: خاموش بودن یک شبکه پرمخاطب در ساعاتی از روز نقطه ضعف است و شبکه‌ای چون رادیو گفتگو با طیف مخاطبانش از روزی که این شبکه با 10 و سپس 12 ساعت در شبانه روز برنامه داشت، همواره با درخواست بالا بردن این زمان و رفع این نقیصه مواجه بود. ضمن اینکه راهبرد شعار سال در زمینه همدلی و هم‌زبانی دولت و ملت، مسئولان را مجاب می‌کرد که در این راه گام بردارند. اکنون پس از 9سال تجربه تهیه و پخش برنامه و موقعیتی که شبکه در میان طبقه فرهیخته جامعه یافته است هم‌زمان با ادغام برخی شبکه‌های ساعت پخش شبکه به 18 ساعت افزایش یافته و حال با چهار ساعت تکرار برنامه‌ها در ساعاتی از روز، خاموشی شبکه به صفر رسیده و نقطه ضعفش برطرف شده است.  
استفاده از حال وهوای صبحگاهی و فرصتی که این ساعات برای شنونده فراهم می‌آورد، فضای گفت‌وگو را ترویج و فضای مفاهمه را در جامعه تقویت می‌کند. 
نوروزی می‌گوید: روال پخش برنامه‌ها نیز به فراخور این افزایش ساعت، تغییر کرده و ساعات آغازین روز به برنامه‌ای 90دقیقه‌ای اختصاص یافته و پس از آن چهار ساعت از آنتن شبکه به پخش گفت‌وگوهای برگزیده روز گذشته اختصاص می‌یابد و سپس گفت‌وگوهای روز شبکه درچند میزگرد 75 دقیقه‌ای در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی،اقتصادی، فرهنگی و علم و فناوری تقدیم شنوندگان می‌شود. کمربندی از مناظره نیز برنامه‌ها را به یکدیگر پیوند می‌دهد و این روال از شنبه تا چهارشنبه در شبکه جاری است. روزهای آخر هفته، تنوع برنامه‌های شبکه بیش‌تر می‌شود و برنامه‌هایی جذاب‌تر در زمینه‌های مختلف روی آنتن می‌رود.
بنا به گفته نوروزی، تعداد میزگردها و مناظره‌های شبکه رادیویی گفت‌وگو به تنهایی از تمام میزگردها و مناظره‌های رادیو که روزانه روی انتن می‌رود بیش‌تر است و حجم زیادی از برنامه‌های رادیو در این قالب به این شبکه اختصاص دارد.او نیز امیدواراست جغرافیای پخش شبکه به تمام کشور گسترش یابد و رضایت فرهیختگان و نخبگان سراسر کشور را جلب کند. بدون‌خط‌خوردگی، بهــارستان، چشم انداز 1404، رویـــداد، کرسی‌های‌آزاداندیشی، گفت‌وگوی اجتماعی، گفت‌وگوی‌اقتصادی، گفت‌وگوی سیاسی، یک پذیرایی سـاده از دیگر برنامه‌های این گروه است.

صبح و گفت‌وگومحل تضارب آراء
سیدمحمد معافی مدنی نیز که مدیر گروه تاریخ و فرهنگ رادیو گفتگو است ارائه مجله تحلیلی صبح و گفت‌وگو را از برنامه‌های جدیدگروهش عنوان می‌کند. این برنامه به تهیه‌کنندگی آقایان طالبی و محمودزاده، دارای چهار مجری کارشناس مستقل در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علم وفناوری است و هرروز از ساعت 6:30 تا8 صبح روی آنتن می‌رود.
در این برنامه ازصاحب‌نظران دارای دیدگاه‌های متفاوت دعوت می‌شود و در هر میزگرد حداقل دو دیدگاه وجود داردکه مهمانان برنامه در قالب موضوعات چالش برانگیز سخن می‌گویند.  
برنامه گفت‌وگوی علمی، مناظره، ارغنون، سوفیا، پرده آخر، جستار، تاریخ معاصراز دیگر برنامه‌های این گروه است.
/117/